Секоја година „СкајПиксел“ прегледува илјадници фотографии направени со дрон. Прогласените победниците добиваат опрема за фотографирање. Добитникот на најдобра фотографија за 2018 година е Дерик Баумгертнар од Германија, кој го фотографирал манастирот посветен на Свети Михаил во Норманција.