Фото: Маја Јаневска-Илиева / Архива

Министерството за внатрешни работи информира дека почнувајќи од утре, 29 ноември 2023 (среда) од 13 часот, па сѐ до завршување на министерскиот совет на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ОБСЕ) 2023 година на 30 ноември 2023 (четврток), што ќе се одржува во СРЦ „Борис Трајковски“ во Скопје, за сообраќај ќе бидат затворени бул.„Илинден“, и тоа од крстосницата со бул.„Св. Климент Охридски“ до крстосницата со ул.„Љубљанска“ и бул.„8 Септември“, од крстосницата со ул.„Скупи“ до крстосница со бул.„Партизански одреди“.

– Од тие причини Единицата за безбедност на патниот сообраќај ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќајот во централното градско подрачје на Град Скопје. МВР апелира до сите граѓани – учесници во сообраќајот да се почитуваат наредбите кои ќе ги даваат полициските службеници – информираат од МВР.