Оставката на Зоран Заев на лидерската функција во СДСМ ќе биде констатирана утре на седниците на Централниот и Извршниот партиски одбор и ќе почне постапката за избор на негов наследник, како што најави премиерот.

Лидерот на Алтернатива Африм Гаши исто така посочи дека партиските органи утре ќе дискутираат дали да останат во опозиција или да ја прифатат поканата за членство во Владата.

Заев и Гаши се сретнаа и во петокот.