Шумски пожар изби над скопската населба Пинтија, информираат од Центарот за управување со кризи.

Според напишаното на социјалните мрежи, гори ниска вегетација.

– БППЗ на Град Скопје мометално интервенира со 1 ПП Возило и 4 пожарникари. Во моментов пожарот не преставува голема опасност – потенцираат надлежните.