Фото: Антонио Аралампиевски

Големо невреме денеска по 19 часот го зафати градот Делчево. Во моментот поплавени се поголем број градски улици.

Фото: Антонио Аралампиевски

Делчево кратко време беше без електрична енергија, а сообраќајот на магистралата А3 се одвива во отежнати услови.

Фото: Антонио Аралампиевски
На повеќе локации регистирани се срушени бандери, светлечки реклами и билборди, како и срушени ќерамиди, оџаци и соларни панели.
Најголеми штети се регистрирани во населбата Ново Делчево каде, исто така, поплавени се подруми на граѓаните.