Денеска во 13:45 часот во насeлба Ќерамидница од слобода била лишена В.А.(55) од Скопје, врз основа на централна потерница и наредба од Основно јавно обвинителство за спроведување истражна постапка за измама, казниво по Кривичниот законик.

Во 12:40 часот полициски службеници од Оперативен тим Потраги, на ул. Народен фронт ја лишија од слобода Г.К.(74) од Скопје за која биле распишана централна потерница и наредба од Основно јавно обвинителство за истражна постапка даночно затајување во врска со чл.279 ст.2 од Кривичниот законик.