Министерството за внатрешни работи соопшти дека од денеска во согласност со постојните законски одредби за функционирањето на т.н. техничка влада повторно се вратени на старите раководни функции 14 раководни лица на исто толку организациски единици во Министерството, кои беа на овие позиции и пред формирањето на техничката влада.

На раководни позиции се враќаат следниве раководители:

1. Тони Јакимовски – началник на Секторот за внатрешни работи – Скопје во Бирото за јавна безбедност
2. Сашо Смилески – началник на Секторот за внатрешни работи – Охрид во Бирото за јавна безбедност
3. Марјан Коцев – началник на Секторот за внатрешни работи – Штип во Бирото за јавна безбедност
4. Славко Јованоски – началник на Секторот за внатрешни работи – Битола во Бирото за јавна безбедност
5. Игор Каравилоски – началник на Одделението за внатрешни работи – Прилеп во СВР Битола во Бирото за јавна безбедност
6. Злате Јаневски – началник на СВР Велес во Бирото за јавна безбедност
7. Танчо Пројковски – началник на Секторот за внатрешни работи – Струмица во Бирото за јавна безбедност
8. Стојанче Величковиќ – началник на Секторот за внатрешни работи – Куманово во Бирото за јавна безбедност
9. Дејан Андонов – помошник на министерот на одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди
10. Бранко Трајановски – началник на одделот за специјални полициски операции во Бирото за јавна безбедност
11. Митко Даневски – командант на единицата за специјални задачи во одделот за специјални полициски операции во Бирото за јавна безбедност
12. Лазо Велковски – началник во одделот за сузбивање сериозен и организиран криминал во Бирото за јавна безбедност
13. Примислав Димовски – началник на единицата за интервентна полиција во Секторот за внатрешни работи – Скопје во Бирото за јавна безбедност
14. Марјан Здравковски – помошник на министерот на одделот за информатика и телекомуникации