Фото: Принт-скрин

Над 370.000 тони храна се извезени од украинските пристаништа во 12 бродови од почетокот на август, изјави шефот на рускиот Национален центар за управување со одбраната, Михаил Мизинцев.

– Од 1 август испловија 12 бродови од украинските пристаништа, а извезени се вкупно 375.000 тони храна, од кои 307.000 тони се пченка, 6.000 тони сончогледово масло и 50.300 тони брашно – рече тој, а пренесе ТАС.

Извезени се 307.000 тони пченка, 6.000 тони сончогледово масло, 50.300 тони брашно и 11.000 тони соја.