Пиењето чај го намалува ризикот од рак и од деменција

Медицински совет Според едно неодамнешно истражување, од 40 до 50 отсто случаи на деменција може да се спречат со промена на животниот стил, а пиењето...

Омега-3 ја подобрува работата на срцето

Медицински совет Нова метаанализа (испитување на голем број постојни истражувања) покажа дека секојдневното земање мала доза додатоци во исхраната со омега-3 може да го подобри...

Пет пијалаци со кои не треба да пиете лекови

Медицински совет Ако пиете лекови против болки или некои други апчиња, треба да знаете со кои пијалаци не треба да го правите тоа. Сите лекови...

Веќе не се препорачува секојдневно пиење аспирин

Медицински совет По повеќегодишна препорака за редовно консумирање аспирин за спречување срцев и мозочен удар, научниците сега во тоа гледаат мала корист за повеќето здрави...

Како да ја спречиме утринската киселина

Медицински совет Дури и кога пукаме од здравје и кога е стивната сезоната на алергии, се случува да се разбудиме со затнат нос. За многумина...

Напивки за поквалитетен сон

Медицински совет Истражувањата покажаа дека на возрасните луѓе им се потребни седум и повеќе часа сон. Исто така, има неколку напитоци што можат да го...

Колку често треба да се менува четкичката за заби

Медицински совет Четкичката за заби најверојатно е предмет што најмногу го користиме во одржувањето на личната хигиена. Поради тоа, важно е да се знае кога...

Вежби што се клучни за здравјето на мозокот

Медицински совет Најдобар начин да го подобрите здравјето на вашиот мозок е да поминувате неколку минути секој ден правејќи вежби со клекнување или други вежби...

Како да ги ублажите симптомите на алергијата на полен

Медицински совет Потоплите денови што доаѓаат ќе им донесат многу проблеми на лицата што имаат алергија на полен. За среќа, со следниве неколку чекори можете...

Предупредувачки знаци дека сте претерале со витаминот Д

Медицински совет Витаминот Д помага за регулирање на количеството калциум и фосфат во организмот, па неговиот недостиг може да доведе до голем број проблеми. Научниците...