Мотоцикли на иднината што можеби ќе се возат по 2020 година

Мотоциклите постојат долго време и се дел од историјата на човекот. Всушност, тие имаат долга и голема историја во прекрасниот свет на транспортот и...

Новата лимузина на Владимир Путин

Новата лимузина на рускиот претседател Владимир Путин ги помина тестовите за безбедност и за некое време ќе почне да го пренесува еден од највлијателните...

Вечна дилема: дали е подобро да се вози дење или ноќе

Често се случува да седнете ноќе во автомобилот и да тргнете на долг и исцрпувачки пат. На голем број луѓе што имаат долг возачки...

Малите половни автомобили се најопасни

Најновата студија открива дека користените спортски автомобили и малите користени автомобили при сообраќајки имаат највисок ризик за завршување со фатални последици Новата студија сугерира дека...

„Мобилај“ ќе произведе систем за управување за 8 милиони автономни автомобили

Израелската компанија „Мобилај“, која е во сопственост на корпорацијата „Интел“, потпиша договор за производство на технологија за 8 милиони автономни автомобили. Според официјалните информации,...

Иако лошо почна, „Тесла“ за почеток продаде 200.000 возила „сајбертрак“

Со воведувањето на новиот модел на компанијата „Тесла“, наречен „сајбертрак“, интернетот беше преплавен со видеа и текстови за него и речиси сите повлијателни јутубери...

Како „димаксион“ од 1930 го смени автомобилскиот дизајн

Дури и ако никогаш не сте слушнале за Бакминстер Фулер, доколку сте шетале по светот, веројатно, сте ја виделе неговата работа, неговите популарни геодетски...

Стари автомобили што претставуваат добра инвестиција

Со сигурност може да се каже дека повеќето возила како што стареат ќе вредат помалку пари. Но постојат автомобили што го оспоруваат овој тренд....

„Ламборгини“ го објави „сиан“, својот најмоќен автомобил досега

„Сиан“ е првиот модел на производителот на спортски автомобили „Ламборгини“ со хибриден погон на електрична енергија и гас. Електричниот мотор што го поседува „сиан“...

Луксузни автомобили се тркаат за да го усовршат летачкиот автомобил

Еднаш одамна, летачките автомобили беа главен дел од научната фантастика. Филмот „Блејд ранер“, освен што го прикажува градскиот пејзаж осветлен со неонски светла, содржи...