Ознака: Зофјувка

Првата жртва од 10 заробени рудари е извадена од рудник за...

Од рудникот за јаглен Зофјувка во Шлезија, во југозападна Полска, спасувачите во текот на ноќта го изнесоа телото на првиот мртов рудар од десетмината...