Ознака: загуба на војници-затвореници

Пригожин: Во борбите околу Бахмут загинаа околу 10.000 затвореници ангажирани од...

Околу 10.000 од 50.000 регрутирани затвореници во руските затвори загинале во Украина, борејќи се на првата линија на фронтот во крвавата битка за Бахмут,...