Ознака: Светлана Алексиевич

Светлана Алексиевич: Мажите ја имаа украдено победата од жените по војната

Потресни искажувања на нобеловката на „Букстар“ Завршната манифестација на годинашниот фестивал „Букстар“ го задржа вниманието на интернационалната публика во киното „Фросина“ во МКЦ, која со...

Нобеловката Светлана Алексиевич лауреатка на „Букстар 2022“

Фестивалот на европската литература, кој осма година по ред ќе се одржи од 3 до 5 октомври, на неколку локации во Скопје, под мотото...