Ознака: стотици килограми

„Бум“ на рибокрадството

Употребата на експлозиви како нелегален и исклучително девастирачки метод на риболов, поточно рибокрадство, е растечки тренд. Поттикнати од побарувањата на пазарот за риба, бескрупулозните...