Ознака: СТЕМ образование

Во МАНУ работилница на тема СТЕМ образование, родова еднаквост и развој...

Иднината на образованието треба да се базира на развојот на т.н. СТЕМ (STEM) дисциплини (наука,технологија, инженерство и математика), родовата еднаквост и развојот на зелените...