Ознака: Славниот

Филхармонијата најавува изведба на „Симфонија од дивината“ од славниот Ден Браун!

Станува збор за проект базиран врз новата илустрирана детска книга на Ден Браун, најпродаваниот автор според „Њујорк тајмс“, кој се прослави со романите „Кодот...

Славниот Курт Вонегат преживеал во подземно засолниште за месо

Американскиот писател Курт Вонегат, чие најпознато дело „Кланица пет“ (1969) е еден од најмоќните антивоени романи што се напишани, бил војник во Втората светска...