Ознака: Славица Танеска

„Македонска мисла“ – деветта самостојна изложба на уметницата Славица Танеска

Во рамките на проектот „Цртај на македонски“ ликовната уметница м-р Славица Танеска утре во галеријата „Ко-Ра" - мал салон, во Домот на културата „Кочо...

„По трагите на разлевањето“ – осма изложба на Славица Танеска

„По трагите на разлевањето“ е насловена осмата самостојна изложба на младата уметница Славица Танеска, што беше отворена синоќа во галеријата „КО-РА“ во Домот на...

Засекогаш ќе останам детето на „Колибри“!

Уште од основно одделение, па до денес, кога и самата им го пренесува своето знаење на студентите, Славица Танеска е присутна на страниците на...

Љ – љубов, клучниот елемент за успех во животот!

Мојата азбука: Славица Танеска, уметница А – Акварел, мојата омилена техника за сликање. Во 2017 година, на првиот светски фестивал за акварел во Обединетите Арапски...