Ознака: шарл перо

Македонскиот јазик вклучен во француски проект на ИНАЛКО посветен на сказните...

Македонскиот јазик е вклучен во важен француски проект посветен на сказните на Шарл Перо, којшто се спроведува од страна на Националниот институт за ориентални...