Ознака: ШАХОВСКО

Одлични партии, богато шаховско наследство…

Вториот турнир, во 1953 година, се издвојува како еден од најпознатите досега, благодарение на безвременската популарност на одличните турнирски книги. Следуваа нови возбудувања и...

„Добар наставник со добра книга ќе создаде добро обучено шаховско дете“

Да се напише шаховска книга за почетници воопшто не е тешко, особено за искусен и етаблиран шахист. Тешко е да се најде најдобриот начин...

В година обединета онлајн шаховска серија со рекорден награден фонд

Турнејата на шампионите „Мелтвотер“ и првенство „Чес“ се обединуваат. Овој огромен настан треба да почне на 6 февруари и ќе трае цела година, со...