Ознака: резервен далновод

Енергоатом: Нуклеарната централа Запорожје е префрлена на резервен далновод

Украинската компанија Енергоатом соопшти дека најголемата европска нуклеарна централа Запорожје е пред затворање бидејќи е префрлена на резервен далновод кој има помалку од половина...