Ознака: псоријаза

Псоријаза – болест со периоди на подобрување и на влошување

Автор: Д-р Тања Делева, дерматовенеролог, Поликлиника – Драчево, Скопје Псоријазата е хронична, инфламаторна, имунолошки посредувана кожна болест која има непредвидлив тек. Некои имунолошки фактори придонесуваат...