Ознака: оценска мисија

Oценската мисија за Судски совет со 40 препораки за подобрување на...

Извештајот на оценската мисија на ЕУ за функционирањето на Судскиот совет содржи 40 препораки, групирани во шест сегменти – структура и компетентност на самиот...

Оценка на правосудниот систем во земјава: Стартува мисијата на Европската комисија

Европската комисија е многу загрижена за последните случувања во областа на владеењето на правото и борбата против корупцијата во Македонија, особено во однос на...