Ознака: населива

НАСА откри потенцијално населива планета

Американската вселенска агенција НАСА забележала егзопланета со големина на Земјата, која орбитира околу мала ѕвезда оддалечена околу 100 светлосни години. Планетата, наречена ТОИ 700...