Ознака: Музеј на УЧК

Според Османи, музејот во Сопот не е на УЧК и тој...

Музејот кој викендов беше отворен во селото Сопот го одбележува убиството на 60-мина селани во 1944 година. Беше погрешно претставен како музеј на УЧК,...

Ставањето карти на „голема Албанија“ е најмалку 145 години задоцнето и...

Ставањето карти на „голема Албанија“ е најмалку 145 години задоцнето и нерелевантно. По влегувањето во НАТО за нашата држава релевантни се мапата на земји...

Димитриевски: Музејот на УЧК што го отвори Ахмети, нема дозвола

До општина Куманово не е поднесено барање за отворање на меморијалениот комплекс на УЧК во Сопот, тврди во изјава за медиуми кумановскиот градоначалник Максим...