Ознака: Мешковски

Збогум за легендата на македонскиот театар Димче Мешковски

Ќе остане запаметен по култните улоги во „Солунски патрдии“ и „Викенд на мртовци“, а потоа и во „Театарче лево ќоше“, „Женски оркестар“, „Балкан бенд“... Димче...