Ознака: мелник

Во Мелник собир во чест на великиот македонски водач Јане Сандански,...

По повод годишнината од убиството на великиот македонски водач Јане Сандански во Мелник, Бугарија се одвива собир, одганизиран од ОМО Илинден-Пирин. -Полицијата ги запираше сите...

Во Мелник се одржа Семакедонски собор во спомен на Јане Сандански

Семакедонски собор во спомен на убиството на еден од великите македонски водачи Јане Сандански се одржа денес во Мелник. На Семакедонскиот собор беа поканети...