Ознака: меѓународен поредок

Треба да имаме меѓународен поредок заснован на меѓународното право и на...

Џефри Сакс, влијателен американски економист, професор на универзитетот „Колумбија“ и советник на тројца генерални секретари на ОН, Кофи Анан, Бан Ки-мун и Антонио Гутереш,...

Како понатаму во свет(от) што се соочува со шокови

БЕРТРАН БАДРЕ и ИВ ТИБЕРГИЕН (respublica.edu.mk) Сите ние можеме да бидеме сигурни во едно нешто: дека повеќе не живееме во меѓународен поредок што е стабилен и...