Ознака: медицински експеримент

Лек против ефектите од нуклеарното зрачење

Научниците од САД неодамна спроведоа медицински експерименти насочени кон спречување на штетните ефекти од зрачењето врз телото во случај на радиоактивен напад. Денес, можностите за...