Ознака: Мауна Лоа

Еруптира Мауна Лоа, најактивниот вулкан на светот

Американската геолошка служба денеска соопшти дека синоќа се активирал најактивниот вулкан во светот, Мауна Лоа на Хаваи. Ерупцијата на вулканот Мауна Лоа почна синоќа во...