Ознака: Мацола

Претседателката на Европарламентот побара одлучност за кандидатски статус на Украина

Претседателката на Европскиот парламент, Роберта Мецола, денеска се сретна со лидерите на Европската унија (ЕУ) пред почетокот на јунскиот самит и ги повика на...