Ознака: Корнелие Ковач

Никола Конзулов е единствениот Македонец на кого Корнелие Ковач му напиша...

Македонска верзија на албумот, насловена „Можеби сепак има нешто“ е промовирана 2002 година во рамките на фестивалот на забавни мелдоиии „Макфест“ во Штип Легендарниот балкански...

Почина композиторот Корнелие Ковач

Познатиот српски и југословенски музичар Корнелијe Ковач почина на 81-годишна возраст во Белград. Ковач беше пијанист и аранжер, а компонираше музика и за театар,...