Ознака: хеликобактер

„Хеликобактер пилори“ лесно се пренесува во целото семејство

Кога гастроинтестиналните проблеми ја вклучуваат бактеријата „хеликобактер пилори“ (Helicobacter pylori), членовите на домаќинството на заболениот исто така треба да се тестираат за можна инфекција,...