Ознака: Фроса Пејоска-Бушро

Професорката Фроса Пејоска се избори македонистиката да биде признаена како уникатна...

Аплицирав затоа што од суштинско значење е македонските студии/македонистиката да бидат препознаени (признати) како „дисциплина“ во време кога македонскиот идентитет (јазик, историја и култура)...