Ознака: фда

Одобрен првиот домашен тест што открива и ковид и грип

Американската Агенција за храна и лекови (ФДА) го одобри првиот домашен тест што може да открие и ковид и грип. Тестот користи брис од нос...

Во САД одобрен најскапиот лек во светот – 3,5 милиони долари

Американската Агенција за храна и лекови (ФДА) го одобри новиот лек против хемофилија „Хемгеникс“. Производителот „ЦЛС Бехринг“ (CLS Behring) одреди цена од 3,5 милиони долари...

ФДА итно одобри тест за ковид-19 кој се прави преку здив

Американската Администрација за храна и лекови (ФДА) даде дозвола за итно одобрување на тест за за ковид-19, кој се прави преку здив - јави...

ФДА: Сегашните вакцини не штитат најдобро од омикрон

Американската Управа за храна и лекови (ФДА) денеска соопшти дека моментално достапните вакцини против ковид-19 не штитат најдобро од сојот омикрон на коронавирусот. Во соопштението...