Ознака: ЕСС

Економско-социјалниот совет ќе одлучува за платите во јавниот сектор

Економско-социјалниот совет денеска на седница треба да ги продолжи разговорите за зголемување на платите во јавниот сектор, откако минатата недела беше договорено Владата да...

Предлозите за зголемување на платите во јавниот сектор неприфатливи за синдикатите

Има поместување од „мртва точка“, но в понеделник ќе се одржи нов состанок на кој ќе се направи уште еден обид за доближување на...

ЕСС почнува расправа за Законот за плати и за Колективниот договор...

Економско-социјалниот совет од утре по барање на синдикатите почнува расправа за новиот Закон за плати во јавниот сектор и преговори за Колективниот договор за...