Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25841)

Кое е најдоброто финале на ЛШ досега?

ФУДБАЛ Откако натпреварувањето ја доби сегашната форма во 1992 година, финалињата на ЛШ предизвикаа многу драма, но кој од 30-те натпревари беше најдобар од сите?...

Алкалоид ќе учествува на Светското екипно првенство за ветерани

ШАХ Учеството на ова Светско екипно првенство е нов мотив и предизвик, како и желба повторно да се постигне резултат со кој македонската шаховска и...

Ист ли е патот на македонската опстојба со оној до влезот...

По речиси дведецениски кандидатски статус, безбројни вета во Советот на ЕУ од соседите и некои други членки, капитални национални жртви со менување на името...

Изгубениот патриотизам кај младите во Македонија

По дефиниција, патриотизам е поим што изразува позитивно чувство кон државата, љубов кон татковината. „Кога поединецот ќе почне да мисли повеќе на себе отколку...