Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25809)

Како да го препознаете недостигот од витамини

Медицински совет На телото му се потребни 13 вида витамини за нормално функционирање, а секој од нив игра важна улога во зајакнувањето на нашиот имунитет....

Отворена изложбата „Украдени моменти“ на Виктор Соколовски

Изложбата на фотографии „Украдени моменти“ на Виктор Соколовски е отворена во КИЦ. Составена е од 36 дела во кои се препознава прецизноста на проценување...

Нечистиот воздух предизвикува повеќе од 1.200 смртни случаи на малолетници во...

Загадувањето на воздухот предизвикува смрт на повеќе од 1.200 малолетници во Европа годишно, проценува Европската агенција за животна средина (ЕЕА) во извештајот објавен неодамна. -...

Намирници за побрзо слабеење што треба да ги имате...

Развивањето здрави навики во исхраната е клучен дел од процесот на слабеење. Многу е полесно да ги задржите овие навики така што ќе приготвите...

Меѓу Македонија и Бескрајот

Беседа за Отец Јован Таковски Кога се слушна за заминувањето од овоземниот свет на Отец проф. д-р Јован Таковски Теолог со интернационално реноме Кој се упокои во Господа...

Софија забрани увоз на некои украински стоки

Бугарија Бугарската влада неодамна одлучи да забрани увоз на речиси 20 украински стоки, вклучувајќи го и житото, за периодот од 24 април до 30 јуни,...

Копањето нов бунар никако не значи дека старите се за затрупување

Западен Балкан очекува бум на инвестициите во соларна енергија Земјите од Западен Балкан би можеле да си олеснат себеси со инвестициите во соларна енергија. Паралелно...

Киев не дозволува православна црква во Украина надоврзана на Москва

Украинските власти ќе ја забранат работата на Украинската православна црква (УПЦ), за која тврдат дека е поврзана со Руската православна црква Украинските власти размислуваат да...

Тревога од највисок степен: Стоп за злоупотребата на децата!

Анализите на анкетите на заедницата од Европа и од целиот свет го потврдуваат степенот на злоупотреба во заедницата. Тие покажуваат стапка од 9,6 отсто...

Зошто приемот на Шведска во НАТО е сè уште во мирување

Аналитички опсервации Шведска и Финска се двете неврзани земји што се географски лоцирани помеѓу Руската Федерација и трите западни нордиски членки на НАТО - Норвешка,...