Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25808)

Некогашниот европски првак од борба за опстанок стигна до трка за...

Од назначувањето на Унаи Емери за тренер во ноември, Астон вила победи на 13 од своите 20 првенствени натпревари, постигнувајќи гол на секој меч,...

Три чекори за заштита на македонските национални интереси

Претседателот на МАНУ, Љупчо Коцарев, деновиве излезе во јавноста со предлог како низ три чекори да се заштитат македонските национални интереси за да се...

Со дигитализација против партизирана администрација

Неизбежноста да се биде дел од современиот свет, на функционално ниво во Македонија се наметнува како предизвикот на дигитализација на општеството. На тој план...

Чеферин: Мора сериозно да размислуваме за ограничување на платите

Ако буџетите одат до небо, тогаш проблем е нашиот натпреварувачки биланс. Не станува збор за сопствениците, туку за вредноста на натпреварувањето, затоа што ако...

„ЕУ-фронт“ против ЕУ-преамбула (4)

ВМРО-ДПМНЕ прави компромис со тоа што би прифатил внесување на „Бугарите во Уставот“, но сега компромисот не е само на товар на етничките Македонци...

Патот на Црна Гора до ЕУ е поплочен со дезинформации

Црна Гора официјално ги започна преговорите со Европската Унија (ЕУ) на 29 јуни 2012 година и на тој пат, како и остатокот од Европа...