Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25703)

Кој ја контролира работата на институциите и на носителите на јавни...

Недопирливоста, неказнивоста и немањето одговорност кај раководните структури во општеството со години, па и со децении се провлекуваат како сериозна системска аномалија во функционирањето...

Цензура, автоцензура, диктатура

Историски цензури во денешна смисла и еквивалент на зборот се познати и воведени уште од времето на Првиот никејски собор во 325 година, па...

Отстранување на ветото и македонските ЕУ-интеграции

Соочена со новите предизвици од војната во Украина, на Европската Унија ѝ е тешко да се одлучи како да се справи со нив. Тензијата...