Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25692)

Членовите на здружението „Надеж“од Кичево ја проследија претставата „Екостандарди...

Здружението „Надеж“ од Кичево, Светскиот ден на лицата со посебни потреби, 3 Декември, го одбележа со хуманитарен настан, на кој учествуваа учениците од ОУ...

Венгер: Репрезентациите со најдобрите крила имаат најголеми шанси за титулата

Ако ви требаат премногу удари кон голот за да бидете ефикасни, тоа не ве прави победник на светско првенство. Репрезентациите го блокираат центарот на...

Танцовото студио „Еурека“ го одбележа 3 Декември со „Рефлексија“

Манифестации по повод Светскиот ден на лицата со попреченост Танцовото студио „Еурека“ од Скопје подготви богата програма со која го одбележа 3 Декември, Светскиот ден...

Од А до Ш сѐ да се разбере и секој да...

Денеска, драги деца, имаме чест да прочитаме песна од авторката Ксенија Маказлиева-Трајчева, напишана специјално за нашата рубрика Мојата азбука, и искрено се надеваме дека...

Важноста на милиметрите

Јапонија веќе влезе во историјата на фудбалските светски првенства, бидејќи во голем стил, за само осум дена, ги победи и Шпанија и Германија и...

Наместо збогум, договор за нова средба!

Писателот Васил Мукаетов во посета на ООУ „Невена Георгиева-Дуња“ во Скопје Во училишната библиотека на ООУ,,Невена Георгиева-Дуња“ во општината Кисела Вода, Скопје, во пресрет на...

Сме или не сме подготвени за Унијата

Кој смета дека Македонија е подготвена за ЕУ, а кој е сомничав за ефикасноста на внатрешно спроведуваните реформи? Кој тврди дека во најдолгиот период...

Медиумски авторитети – (не)слободни медиуми

Слободни медиуми - бегол преглед да проследиме и видиме што пишуваат, не пишуваат демократско-либералните западни таканаречени слободни, независни медиуми. Светол пример: Франција воено го...

Дигиталниот идентитет на Македонија во светот на вештачката интелигенција

Преку интегративните процеси во ЕУ, Македонија се бори за зачувување на сопствениот идентитет. Но дали се прави нешто на полето на дигиталниот идентитет и...