Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25692)

Малолетник основано осомничен за „тероризам“

Во врска со лажните дојави за бомби во училиштата поднесена прва кривична пријава Секторот за борба против тероризам, насилен екстремизам и радикализам при Одделот за...

Дали Лука Бојовиќ ќе биде „лесна цел за отстрел“ од соперничкиот...

Пред една недела на белградскиот аеродром „Никола Тесла“ слета авион од Шпанија во кој се наоѓаше Лука Бојовиќ, човекот што по отслужувањето на десетгодишната...

Признавањето на македонскиот јазик во Грција предвесник за признавање на македонското...

Институционалното признавање на македонскиот јазик во Грција се случува во време кога Бугарија се обидува со сите сили да го оспори постоењето на македонскиот...

Стратегии има, но никако да заживеат

Во новата стратегија за реформа на јавната администрација, која го опфаќа периодот од 2023 до 2030 година, се утврдени четири приоритетни области и во...

Претставена сликовницата „Поклони се и почни“ на Владимир Лукаш

Нови книги за деца Новата книга за деца „Поклони се и почни“, со текст на Владимир Лукаш и илустрации од Љубиша Камењаров, беше промовирана во...

Есенскиот ветер

Од литературното творештво на писателката Бистрица Миркуловска „Еве го наближува!“ - исплашено извика високата ѓурѓина. „Кој? Кој? Кој?“ - запрашаа три розови пупки. „Есенскиот ветер!“ - шепнаа хризантемите....

Ферплејот бара чесна и праведна игра!

Етика за млади И денес, како и пред илјада години, спортот е многу популарен и здрав. Секој што може, би требало активно да се занимава...

Изложба на ракотворби во Гевгелија

Од 1992 година, 3 Декември се одбележува како Меѓународен ден на лицата со инвалидност, за да промовира целосно и еднакво вклучување на лицата со...

Дешам: Мбапе знае дека може да го промени мечот во еден...

Ова е натпреварување од моите соништа. Тоа е нешто за што се подготвував физички и психички. Работиме добро, но далеку е целта да победиме...

Од секој самит само празни ветувања

Денешниот самит во Тирана се одржува една година по оној во Брдо, две години по оној во Загреб и четири години по самитот во...