Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25682)

Климатска (не)правда и COP27

Конференцијата за климатски промени, која се одржува секоја година под покровителство на Обединетите нации (ОН), наречена COP (Conference of Parties), почна на 6 ноември...