Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25679)

Македонија со Украина за враќање на светските првенства

Украина има голема традиција во женскиот ракомет и, секако, ни претставува сериозен ривал. Ќе мора да одиграме најдобро што можеме ако сакаме успех. Сметам...

Европа да се извини наместо да им дели морални лекции на...

Претседателот на Светската фудбалска федерација, Џани Инфантино, како носител на организацијата на најгледаниот глобален настан, во пресрет на Светското фудбалско првенство во Катар, во...

Македонскиот устав како бродот на Тезеј

Очигледна е разликата помеѓу граѓанскиот и националниот концепт, но во која категорија може да се вброи нашиот устав?! Според античката митологија и традиција, Тезеј, херој...

Јовановски: На ПОИ во Париз по нов медал

В година нѐ очекуваат СК, ЕП и СП, за титули и за подготовки и за темпирање на формата за ПОИ 2024. А, за да...

Да не се залажуваме ниту себеси ниту европската влада

Никако да не дозволиме најавуваниот процес за реорганизација на администрацијата и овој пат да биде „истрел во празно“ или, уште полошо, да ја блефираме...

Стив Наумов и Шангај

Се прашувате од каде овој наслов? Едноставно, името на народниот херој (и самиот студент во она време) ставете го во наводници и го добивате...

Македонскиот литературен кружок во Софија – духовен континуум на македонската...

Во периодот од 1935 до 1941 година, паралелно со дејствувањето на Македонското литературно другарство во Санкт Петербург, преку активноста на Димитрија Чуповски и К.П....