Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25660)

Скопје видено низ делата на современите писатели

Kонференција на Институтот за македонска литература Kонференцијата „Урбаниот профил на Скопје во современата проза“, во организација на Институтот за македонска литература, ја отвори Наташа Аврамовска,...

Му се наметнува ли на Белград безизлезна ситуација за Косово?!

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, зборувајќи за „безизлезната ситуација околу Косово“, потсети на зборовите на српскиот генерал и херој од Првата светска војна, Живојин...

АЛКАЛОИД со раст на консолидираниот извоз од 23 отсто, консолидирани продажби...

Приходи од продажби Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари – септември 2022 година продажбите достигнуваат 8.161.698.989 денари, што е за 14 отсто повеќе...

Зимско сметање на времето за заштеда и на енергија

Во согласност со направената анализа на движењето на температурите во утринските часови и пресметките за потребна топлина за загревање, заклучено е дека со враќање...

Весниците се враќаат на голема врата на јавната сцена

АНАЛИЗА: Читателската публика со најголема доверба кон печатените медиуми Напливот на лажни вести, недоволно истражени содржини и теми што директно ги засегаат граѓаните, беспоштедната трка...

Што им значи „Нова Македонија“ на читателите

- Кредибилитет. - „Нова Македонија“ е љубов, Македонија. - Еден од столбовите на македонската државност! - Влијателен гласник преку кој народот може и треба да испраќа силни...

Роденденска тура и прослава на 2.112 метри надморска височина

„Нова Македонија“ секогаш се потсетува на корените на архетипот на македонското новинарство и никогаш не го заборава Горно Врановци. Денеска, по повод 78-от роденден, планинарското...

Задоцнет зимски сон за влечугите, главоболка за граѓаните

Упатените во оваа проблематика укажуваат дека во Скопје, особено во урбаните средини, нема отровни змии, па воопшто не треба да се плашиме, ниту да...

Домашните производители на струја со незаменлива трошковна карактеристика и најевтина енергија

Бидејќи во енергетиката нема брзи, краткорочни решенија, во решавањето на оваа енергетска криза, нашите основни производители на евтина, базна енергија, РЕК „Битола“ и „Осломеј“,...