Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25523)

Омега-3 ја подобрува работата на срцето

Медицински совет Нова метаанализа (испитување на голем број постојни истражувања) покажа дека секојдневното земање мала доза додатоци во исхраната со омега-3 може да го подобри...

Предавање на уметникот Немања Цвијановиќ во МСУ

Музејот на современата уметност, во рамките на Интердисциплинарната програма, продолжува со предавања под наслов „Без/редие во светот на уметноста“. Денеска, во 19 часот, предавање...

Колекцијата на книжни икони се вбројува меѓу најзначајните на Балканот

Колекцијата ја сочинуваат стотина графики што се изработени од гравери чија цел била да ја презентираат православната религиja преку приспособување на старата техника кон...

Европската интеграција останува главен приоритет за регионот

Шефот на дипломатијата на ЕУ, Жозеп Борел, и лидерите од регионот разговарале и за надминување на штетните ефекти предизвикани од конфликтот меѓу Русија и...

Земјите од Западен Балкан со заедничка туристичка понуда

Според растот на домашни и на странски туристи, нашата држава во 2022 година е петта држава во светот според податоците од Светската туристичка организација....

Се топат девизните резерви на државата

За само четири месеци од годинава, девизните резерви во државата се намалиле за дури 403 милиони евра. Кои се причините за ваквиот значителен пад, дали...

Десантот на Криволак

На воениот полигон Криволак вчера беа презентирани воздухопловни десантни операции, проследени со падобрански скокови и хеликоптерски и копнени активности, на припадниците на армиите на...

Одговори од Српската црква викендов, на претстојниот собор

Во одговорите што ги доби „Нова Македонија“, истражувајќи за сценаријата што ги подготвува Српската црква, во врска со новонастанатите состојби поврзани со МПЦ-ОА, информациите...

Како би се развивала руско-украинската војна

Сè поголемото влијание и ефектите од западната поддршка во конфликтот и загубите на руската страна ги поттикнаа руските високи офицери да побараат од својот...

Протоколите за новите членки готови во јуни?

Финскиот претседател Саули Нинисто и премиерката Сана Марин соопштија дека го поддржуваат приклучувањето кон воената алијанса НАТО и со тоа ја напуштија децениската неутралност...