Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25457)

Европа го користи и сметот за производство на струја

Ако енергетската стратегија тежишно се потпираше врз експлоатацијата на јаглен, кој во земјава станува дефицитарен, вклучувајќи ги водните ресурси, кои со оглед на климатските...

Се менува ли дефиницијата за старост, а со тоа и пазарот...

Подобрите услови за живот и поквалитетната здравствена заштита значително придонесоа за продолжување на животниот век на популацијата што во моментов се третира како повозрасна,...

Тензиите растат, сe чека последна шанса за мирот

Интензивна дипломатска активност за да се спречи ескалација на кризата на украинската граница Светските медиуми со доза олеснување вчера ја пренесоа веста дека францускиот претседател...

Скопската вода е безбедна за пиењe

Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ - Скопје, со цел подобра информираност на граѓаните на Скопје, го објавува неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на...

Пратеничките прашања во повеќемесечна изолација

Додека извршната власт ги ужива своите 100 дена, веќе неколку месеци не функционира собраниската алатка пратенички прашања, во период кога земјата се соочува со...

Меѓународното право – наша најмоќна гаранција

Она што паѓа во очи во контекст на најновите случувања и интензивираниот дијалог меѓу Македонија и Бугарија се споменувањето и барањето некакви гаранции од...

Со монтажни паркиралишта ќе се ослободуваат улиците во Чаир

Чаирчани мака мачат со паркинг-простор! Ова е вистинската и наједноставна реплика што сѐ почесто се користи меѓу жителите на оваа општина, но и на...

Спортски вести

АТЛЕТИКА - НА МИТИНГ ВО САЛА ВО БУДИМПЕШТА Стојоски го собори 35 години стариот рекорд на Мачев на 400 метри На Меѓународниот атлетски митинг во сала...

Нови олимписки спортови за нови стандарди

На ЗОИ 2026 олимписко деби ќе има ски-планинарењето, а на ЛОИ 2024 брејкденсот. Додавањето нови спортови на разновидната листа на олимписки настани е поттикнато...

Бах: Обединувачката моќ на Игрите е посилна од силите што сакаат...

На церемонијата на затворањето на стадионот „Птичје гнездо“ парадираа спортистите со медалите и со националните знамиња, а на крајот имаше порака „Еден свет, едно...