Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25457)

Неписменост или бесловесност?

Не знаеме да читаме контексти, идеологии, чувства, намери: словесноста е моќ за мислење и чувствување, не само за читање и изговарање слова. Словото, логос,...

На новинарите нема кој да им верува

Огромен број новинари ја напуштија својата благородна професија, станаа портпароли, државни службеници, советници. Истражувањата покажуваат дека половина од преостанатите активни новинари размислуваат за промена...