Ознака: Девојката смрт

Книгата „Девојката смрт“ наградена од ЕУ излезе на македонски

Издавачката куќа „Антолог“ ја објави книгата „Девојката смрт“ од Луцие Фаулерова, која ја доби Наградата за литература на Европската Унија за 2021 година. Додека се...