Ознака: Дарвин 200

Едриличарски брод со научници тргна по патиштата на Дарвин

Холандскиот едреник „Oosterschelde“ исплови од пристаништето Плимут, на јужниот брег на Англија, и се упати кон Канарските Острови, на почетокот на двегодишното патување околу...