Ознака: burnout

Синдромот на работна исцрпеност погодува сѐ повеќе луѓе

Пред неколку години имав сѐ: работа, пари, здравје, стан, брак, социјален живот, планови за иднината, а потоа поради исцрпеност изгубив сѐ, вели Крунослав Нујиќ...

Збор-два за синдромот burnout

Многу често денес ќе сретнете реченица во која за некого велат: тој напросто согоре на работата! Ова секогаш има некаква доза на сожалување, зашто...